http://www.zaichatko.zp.ua/admin/images/children-5.gif

ВІТАЄМО ВАС НА СТОРІНЦІ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ  ДОШКІЛЬНОГО ЗАКЛАДУ №274 "ЗАЙЧАТКО".


ПРО ЗДОРОВ'Я ВАШИХ ДІТОЧОК ДБАЮТЬ:

СТАРША МЕДИЧНА  СЕСТРА -
КАЙСИН ІРИНА АНДРІЇВНА 

МЕДИЧНА СЕСТРА З ДІЄТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ  -
 С'ЄДІНА СВІТЛАНА ОЛЕКСАНДРІВНА

        


Медичне обслуговування дітей здійснюється на безоплатній основі "Центром первинної медико-санітарної допомоги №6". У стінах закладу здоров'я дітей знаходиться під безперервним контролем з боку старшої медичної сестри Кайсин І.А., медичної сестри з дієтичного харчування С'єдіної С.О. та лікаря Блик Т.І.  Ми розуміємо, що гармонійний развиток будується на міцному здоров'ї, для цього ми приділяємо велику увагу збереженню та укріпленню фізичного та психічного здоров’я дітей під час перебування в дошкільному закладі.


ЗДОРОВ'Я ТА ХАРЧУВАННЯ

Дошкільний заклад забезпечує збалансоване харчування дітей, необхідне для їх нормального росту і розвитку із дотриманням натурального набору продуктів. У закладі встановлено 3-х разове харчування. Щоденне меню складається медичною сестрою з дієтичного харчування С'єдіною С.О. за орієнтовним двотижневим меню на зимовий період.

 ОРІЄНТОВНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ НА ОСIННЬО-ЗИМОВО-ВЕСНЯНИЙ ПЕРІОД

ПОНЕДIЛОК  I

ПОНЕДIЛОК  II

Сніданок

Сніданок

Суп молочний з макаронними виробами

150

200

Каша арнаутка

80

110

Омлет натуральний

30

60

Хліб пшеничний

35

55

Свiжi овочi

20

30

Масло вершкове

5

5

Масло вершкове

5

5

Сир твердий

6

10

Хліб пшеничний

30

50

Чай з цукром

150

180

Чай з цукром

150

180

Обід

Обід

Борщ український зі сметаною

150

200

Суп гороховий на курячому бульйонi з грiнками

150

10

200

15

Пеюре картопляне

  80

110

Печеня по-домшньому з м'ясом четвертини курячої

120

150




Котлета з м'яса яловичини

     40

60

Салат зi свiжої капусти

50

60

Овочi свiжi або солонi

30

40




Хліб житнiй/пшеничний

20/12

30/25

Хліб пшеничний

20

30

Компот із св.фруктiв

150

180

Компот із св. фруктiв

150

180

Полуденок

Полуденок

 

 

Пиріжок з кисломолочним сиром або повидлом

60

80

Каша рисова молочна

Хлiб пшеничний

150

10

200

15

Кавовий напій

150

180

Кавовий напій

150

180

 


Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі. Режим харчування дітей в дошкільному навчальному закладі  №274 «Зайчатко» відповідає режиму роботи закладу та вікових груп і затверджений завідувачем. Графік видачі їжі затверджується завідувачем закладу.

НОРМИ ХАРЧУВАННЯ




ОСНОВНИМИ ПРИНЦИПАМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ДОШКІЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ Є:

- енергетична цінність раціонів відповідає енерговитратам дітей;

- збалансованість та максимальна різноманітність раціону;

- технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність;

- забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).

Кожного дня за 30 хв. до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її приготування.

В ДНЗ здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медичною сестрою та завідувачем ДНЗ. 

МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ:

Медичне обслуговування здійснюється на безоплатній основі "Центром первинної медико-санітарної допомоги №6" та медичними працівниками, які входять до штатного розкладу ДНЗ, і передбачає проведення обов`язкових медичних оглядів, у тому числі і перед профілактичним щепленням, надання невідкладної  медичної допомоги на догоспітальному етапі, організацію заходів для госпіталізації ( у разі показань) та інформування про це батьків або осіб, які їх замінюють. 

ОСНОВНІ ОБОВ`ЯЗКИ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ:

    - надання первинної медичної допомоги дітям, які звертаються з різними скаргами;

    - регулярне  зважування і вимірювання зросту дітей з відповідним записом в індивідуальні картки; 

    - організація обстеження і огляд дітей лікарями; 

    - проведення профілактичних щеплень дітям згідно плану;

    - щоденні огляди дітей на виявлення педикульозу та організовує огляд дітей на гельмінти;

    - контроль виконання санітарно-епідеміологічного режиму в дошкільній установі;  виконання повітряного,  питного режимів, організовує харчування дітей;

    - контроль своєчасного проходження медоглядів працівниками закладу;

    - разом з лікарем і методистом розробляють систему загартування дітей, контролює проведення такої роботи в групах;

    - проведення аналізу захворюваності дітей, накреслення шляхів усунення причин захворюваності дітей.

ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧІ ЗАХОДИ НА 2015-2016 н.р.


1.

Заняття з фізичної культури.

Два рази на тиждень.

2.

Проведення ранкової гімнастики

Щоранку перед сніданком ( навесні, влітку, восени на свіжому повітрі).

3.

Рухливі та спортивні ігри і вправи.

 

На заняттях, прогулянках, в самостійній діяльності.

4.

Гімнастика пробудження.

 

Щоденно після денного сну в поєднанні з коригуючими вправами, загартовуючими процедурами.

5.

 

Музично–ритмічні вправи.

Проводяться на музичних заняттях та в індивідуальній роботі.

6.

 

Вправи та завдання з розвитку дрібних м язів (спини, ніг, ступенів, плечового поясу).

Використовуються в межах рухово–оздоровчих моментів , на заняттях і в індивідуальній роботі.

7.

Фізкультурні хвилинки, паузи.

Рухові паузи на заняттях з використанням  віршів, пісень.

8.

Провітрювання.

Щоденно.

9.

Щоденні прогулянки.

Щоденно.

10.

Сон при відкритих фрамугах.

В теплу пору року при  температурі повітря  від  +18С

11.

Миття лиця, вух, носа.

Щоденно, температура води  +25С

12.

Ходьба босоніж.

Щоденно, по вологому килимку, просоченому розчином морської солі при температурі повітря  від +25С.

13.

Ходьба по коригуючим доріжкам.

Щоденно при температурі повітря  від +18 С.

14.

Полоскання горла йодо – сольовим  розчином.

Щоденно, перед прогулянкою в першій половині дня ( восени, взимку, навесні).

15.

Повітряні ванни.

Щоденно, температура повітря в спальні +15С-+21С після денного сну.

16.

Обливання ніг.

Щоденно в літній період, температура води від +28 С  до +16 С, через кожні три дні з пониженням температури.

17.

Сонячні ванни.

Щоденно влітку.

18.

Відвідування басейну - гурток з аквааеробіки "Дельфінятко"

Влітку щоденно при температурі води  +30С зі зниженням до +26С .

19.

Дні здоров’я.

Один раз на місяць.

20.

Фізкультурні розваги.

Один раз на місяць.

21.

Спортивні свята.

2-3 рази на рік.

22.

Рухова  діяльність дітей.

Впродовж дня.